15 maj 2018
19:00

IK Vista

Referat: Waggeryds IK - IK Vista

Gårdagens drabbning mot IK Vista på Vaggeryds IP slutade 6-2 (2-2) och därmed är årets första seger i seriespelet bärgad!

Vi inleder matchen med bra passningspel, beslutsamhet i närkamperna och sätter bra tryck på Vista ifrån början,
utdelning kommer i den 10:e minuten när Edvin trycker av en riktig pärla som Aron gör mål på efter retur ifrån målvakten.
I den 17:e minuten tappar vi tyvärr ledningen efter lite fumlighet i eget straffområde och 1-1 är ett faktum, Vista skapar inte så många farliga chanser men har bra fart och fyller på med mycket spelare i omställningarna.
Spelet böljar nu lite fram och tillbaka och det är först i den 22:a minuten som vi återtar ledningen när Isak gör 2-1 efter lite stök och bök i motståndarnas straffområde, detta var en ledning som vi hoppades hålla till halvtid men Vista ville annorlunda.. I den 37:e minuten så snappar de återigen upp en förlupen boll på vår planhalva och kan kvittera till 2-2 vilket inte kändes riktigt rättvist och detta resultatet står sig halvleken ut.
I paus pratade vi om att vara mer nogranna i passningspelet och hålla bollen inom laget och ha tålamod i speluppbyggnaden för att trötta ut Vista, det visade sig ge bra resultat och vi spelar nu riktigt bra fotboll med stort bollinnehav och rejält försvarsspel. På en av många hörnor så nickar Aron in 3-2 i den 53:e minuten efter en fint slagen hörna av Melle, äntligen gav en av de varianter som vi ofta kör utdelning!
Nu går Vista riktigt på knäna och vi vinner de flesta närkamperna och visar upp ett passningspel som är härligt att skåda, i detta skede vinner Fritz både löpduell och närkamp med en av Vistas mycket duktiga mittbackar och hittar in till Melle som sätter 4-2 i den 60:e minuten. I den 68:e är det dax igen när William kommer igenom på vänsterkanten framspelad av Melle och en tåpaj i det vänstra krysset innebär 5-2. Avslutningsvis i den 74:e minuten så gör vi även 6-2, och nu är det ingen annan än Gustavinho som efter 3 hörnor på raken kan trycka in bollen i den högra burgaveln.

Sammanfattningsvis så är vi nöjda med insatsen och resultatet, skönt att äntligen få utdelning på målchanserna och naturligtvis även för 3 härliga pinnar!

Vi ger beröm till hela laget idag och bygger vidare på detta inför nästa veckas match mot Husqvarna FF.